duminică, 4 septembrie 2016

1900 toamna


S-a întors lumea! Nu pe dos, ci înapoi în timp.

Timp setat: 1900





Costumație: falduri peste falduri, funde, pălării, bastoane, umbrele (pentru a întreține albul de porțelan imaculat), mănuși dantelate (fiindcă provoacă privirea și se potrivește cu pălăria)

doxologia.ro







Locație: palatul Sturdza de la Miclăușeni; acolo unde îți clătești New Age-ul cu cea de odinioară Belle Époque. Drumul care duce înspre castel te induce ușor în stare. Îți lași problemele la poartă sau le cari cu tine. Indiferent de situație, o parte și alta a drumului se întrec pe însele pentru a ura bun venit: pârâul timid și nu foarte zgomotos sau pădurea impunator de verde amestecată din ce în ce mai mult cu toamna.





Dacă încă nu reușești să scapi de probleme și 1900 pare a fi la mare distanță, apuci brațul cel mai apropiat.

Continui în liniște întoarcerea în timp...




Maniere: oricât de multe ai pune pe tine, oricât de mult te-ai împopoțona, tot te dai de gol. Selfie stick-ul, un mesaj scurt sau o verificare inocentă de Facebook îți trădează manierele. Sau mai pe scurt: s-au schimbat mofturile dar au rămas moftangii.

Atmosferă: Lăsând la o parte cârcotelile, cocoanele au fost prezente, domnii au fost bine puși la 4 ace și un baston (dacă lângă ei se mai prezenta și un accesoriu mic, elegant, cu cosițe și umbreluță, cu atât mai mare și pufoasă creștea inima), zvonuri, chicoteli la colț de fântână; nici muzica nu a fost subestimată, te găsea prin orice parte ai fi colindat și îți reamintea că ești acolo doar pentru câteva ceasuri: TRAI NENEAȘCĂ!


doxologia.ro






Cam orice simț a trecut prin sita de odinioară: simțul vizual s-a îmbogățit cu  parada de costume, mașinile de epocă, trăsuri, calești, plimbări agale, ateliere de creație, vals, bune maniere, pictură, jucării. Peisajul s-a completat cu muzica lui Gatsby însă a făcut un popas și prin antologia de muzică românească. În acest cadru vizualo-auditiv, papilele gustative au încercat gustări boierești și dulcețuri cu rol de desert. S-au îmbinat toate ca într-un puzzle și au rezultat o mână de una mie oameni fericiți.





doxologia,ro









Ne place la 1900. Mai venim! PAROL!





0 comentarii:

Trimiteți un comentariu