miercuri, 10 septembrie 2014

Arta de a lega prietenii


Din categoria : amintiri de la 20 de ani


Raţia momentelor pe care doar le-ai visat şi care practic au constituit o întreagă saga este nesimţit de darnică. Aproape că se încăpăţânează să îţi demonstreze teoria: ”Visează şi ţi se va da!”. Şi se împlini. Nu glumeşte. Atâta dorinţă în visare încât universului i se face milă de nemernicia şi neştiinţa ta de om, la care vorba “ai grijă ce-ţi doreşti..ca s-ar putea să o primeşti” încă e pe drum.

“Ia de aici, bai!”...şi ai luat din plin. Din foarte plin şi cu un zâmbet larg şi foarte tâmp pe o faţă îmbujorată de atât sânge pompat pe venă pătrată.

Şi iată că diferenţa există. În visul tău, ca în filmele indiene, mai apăreau încă douăjde de oameni care participau cu tine la miracolul întâmplării. În starea de veghe, oamenii dispar, euforia şi extazul se transformă în fâstâceală, în ăăăăă-uri, bâte-n baltă, porumbei scoşi pe gură sş nu din joben şi mulţi dinţi albi scoşi la înaintare pentru a completa acest fiasco.
În acelaşi timp creierul stă să facă scurtcircuit. Îţi dă cu virgulă iar la mate nu ai luat niciodată mai mult de 5.
Dar asta nu te ajută acum fiindcă dintr-o dată ai redevenit vizibilă. Eşti şi tu mai acătări fiindcă "meriti " să te pomeneşti cu acest om care ţi-a ignorant prezenţa o bună bucată de vreme şi care se propteşte în faţa ta să vadă ce mai faci. Nu de alta dar atât timp pierdut, separaţi de DOUĂ BĂNCI, TREI RÂNDURI, 2 METRI…depinde de caz.

Ţi-a lăsat buza umflată. Dar uite că azi ţi-a dezumflat-o! Mulţumesc. Meritam asta.
Şi după cum spunea cineva, binecuvântările ni se arată sub cele mai hidoase forme. Tare bună pereche ai mai făcut cu celălalt hidos, care oricum e binecuvântarea cea dintâi.
Şi concluzia este: DA!
Prietenia este arta de a ţine oamenii aproape.0 comentarii:

Trimiteți un comentariu